Більше 30 ОТГ оцінили позитивні результати від впровадження модулів для управління бюджетом

10.02.2020

Центр інформаційних та аналітичних технологій (далі - ЦІАТ) протягом 2019 року активно працював над реалізацією проекту «Е-рішення для громад», котрий реалізовувався Центром розвитку інновацій за підтримки Програми «U-Lead з Європою».

В результаті реалізації Проекту, об’єднані територіальні громади, котрі пройшли навчання за модулем «Аналіз надходжень бюджету в розрізі платників податків» продовжили співпрацю з ЦІАТ після завершення проекту.

Позитивні відгуки надані об’єднаними територіальними громадами, котрі отримали модуль та пройшли навчання в рамках проекту «Е-рішення для громад», спонукали інші ОТГ до впровадження модуля вже на комерційній основі.

Таким чином, на сьогодні Центр інформаційних та аналітичних технологій обслуговує понад 30 міст України, включаючи обласні центри та столицю України – Київ, та понад 40 об’єднаних територіальних громад.

 

Окрім модуля для аналізу надходжень місцевих бюджетів ряд найбільш активних об’єднаних територіальних громад освоїли та на впровадили на рівні фінансових органів Основний модуль ЄІСУБ, призначений для планування та виконання бюджету із залученням усіх учасників бюджетного процесу (ГРК, РНР та одержувачів бюджетних коштів) на всіх етапах бюджетного процесу. Це дозволить їм отримувати усю необхідну інформацію щодо планування та виконання бюджету всіма розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів на будь-яку дату, а також полегшить отримання інформації для прийняття ефективних управлінських рішень завдяки впровадженню «управлінського бюджету».

Також, Основний модуль ЄІСУБ надає можливість:

  • автоматизації одночасного планування, виконання та аналізу бюджету за традиційним методом та за  ПЦМ  - бюджетування;

  • максимально полегшити роботу користувачів додаючи значно більше зручності при отриманні інформації, проведенні аналізу та формуванні аналітичних звітів.

(Детальніше з перевагами Основного модуля можна ознайомитись за посиланням: https://ciat.net.ua/uk/iyesub/iyesub-osnovnij-modul/ ).

Ще однією приємною новиною є присвоєння високого рівня безпеки (8 з 10 балів) ІТ-продуктам проекту «Е-рішення для громад». Перевірка надійності програмного забезпечення проведена міжнародною компанією з кібер-безпеки Hacken OÜ на замовлення Програми “U-LEAD з Європою”. Під час перевірки проводилось тестування вихідного коду програм на вразливість до хакирських атак, а також проведено аудит ІТ-інфраструктури. (Детальніше, з інформацією можна ознайомитись на сайті Центру розвитку інновацій).

 Проведена перевірка засвідчила, що Ваша інформація знаходиться під надійним захистом!

Хочемо подякувати всім громадам, котрі приймали участь в проекті «Е-рішення для громад» та виділити найактивніші громади, серед яких: Селятинська ОТГ (Чернівецької обл.), Чемеровецька ОТГ, Шацька ОТГ (Волинської обл.), Долинській ОТГ (Івано-Франківської обл.), Засульській ОТГ (Полтавської обл.) та Софіївській ОТГ (Дніпропетровської обл.).

Проект «Е-рішення для громад» реалізовано Центром розвитку інновацій за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.