МОН підготувало інформаційні довідки щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції

26.05.2021

Міністерство освіти і науки України за підтримки шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (SKL International) підготувало інформаційні довідки  щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції для обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад на 2021 рік.

Інформаційні довідки призначені для кращого розуміння особливостей розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами та можуть бути одним із основних джерел інформації для засновників закладів освіти в процесі аналізу ефективності мережі закладів та ухвалення управлінських рішень щодо її вдосконалення.

Інформаційна довідка щодо розрахунку освітньої субвенції для кожного місцевого бюджету містить:

  • базову інформацію про засновника та огляд розподілу освітньої субвенції, включаючи історію розподілу з 2016 року (або з моменту утворення територіальної громади);
  • підсумки розподілу освітньої субвенції та детальний розрахунок обсягу освітньої субвенції на 2021 рік згідно з формулою розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1088 «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами» (зі змінами);
  • графічну інформацію щодо розподілу освітньої субвенції, що дозволяє порівняти динаміку зміни окремих параметрів;
  • для територіальних громад – перелік закладів загальної середньої освіти (без врахування приватних, спеціальних та вечірніх шкіл). Кількість учнів та класів опорних закладів зазначена без урахування кількості учнів та класів у філіях, при цьому філії наведено в переліку окремо. Такий перелік містить спеціальні відмітки для кожного закладу освіти, які характеризують співвідношення фактичної наповнюваності класів закладу до розрахункової наповнюваності класів, визначеної для бюджету громади.

Крім того, Міністерство освіти і науки України листом № 1/11-3775 від 26.05.2021 надало роз’яснення щодо особливостей розподілу та використання освітньої субвенції між місцевими бюджетами у 2021 році.

Нагадаємо, Уряд розподілив 1 млрд грн між місцевими бюджетами для боротьби з наслідками COVID-19 у школах.

 

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/