Досвід Широківської ОТГ у впровадженні "Бюджетного модуля"

26.07.2019

22 липня експерти Проекту “Е-рішення для громад” відвідали Широківську ОТГ. Під час візиту в громаду, відбулись жваві обговорення використання наданих можливостей “Бюджетного модулю”, GIS-технологій, реєстрів для громад, а також можливості проведення економічного аналізу та моделювання.

✅Широківська ОТГ вже оцінила перші освоєні можливості від впровадження “Бюджетного модуля”.

Програмне забезпечення допомогло вивільнити час працівників фінансового відділу на проведення аналітичної роботи завдяки відходу від численних табличок в excel при аналізі надходжень бюджету. Вже сьогодні вони успішно формують автоматизовані звіти у розрізі платників та старостинств.

За напрямом виконання бюджету, працівники фінансового відділу Широківської ОТГ, розпочали автоматизацію роботи за програмно-цільовим методом. Після введення всіх необхідних початкових даних, фінансисти отримають можливість:

                      🍀 автоматизовано розраховувати показники програм на планові періоди з використанням гнучких коефіцієнтів,

                      🍀 здійснювати бальний автоматичний розрахунок ефективності бюджетної програми,

                      🍀 формувати звіти про виконання бюджетних програм за ПЦМ одним кліком “мишки”.

🎯❗️ Впровадження автоматизованої роботи за ПЦМ дозволяє побачити бюджет не лише у грошовому вигляді, але й в кількісних та якісних показниках. Це підвищує розуміння запланованих та виконаних програм як керівниками громад, так і мешканцями при оприлюдненні звітів про виконання бюджету.

Щодо впровадження “Бюджетного модулю”, Заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Юдіна Марина Дмитрівна, висловила побажання щодо продовження співпраці. Наступним кроком громада хоче впровадити об’єднання всіх учасників бюджетного процесу Широківської ОТГ для роботи в “Бюджетному модулі”.

🏆 🏆 Хочемо зазначити, що Широківська селищна об'єднана територіальна громада - одна з найактивніших громад. На сьогодні, вона займає перше місце у рейтингу громад за результатами комплексного впровадження модулів та виконання домашніх завдань Проекту “Е-рішення для громад”. Працівники виконавчого органу активно використовують можливості надані Проектом “Е-рішення для громад”, щоб перейти до Управління 2.0.

Проект "Е-рішення для громад", реалізовується Центр Розвитку Інновацій - Center for Innovations Development за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.