Чи конролюють старости сплату податків та оренди до бюджету ОТГ?

19.07.2019

Щоб вирішити дану задачу, деякі об’єднані територіальні громади проводять аналіз надхожень за старостинствами в розрізі платників податків, що дозволяє відслідковувати ефективність роботи старостинств щодо наповнення бюджету громади. Залежно від одержаного результату керівництвом громади приймаються рішення щодо розподілу частини бюджету за старостинствами.

Зазвичай обрахунки надходжень проводять працівники фінансового органу ОТГ на основі даних наданих державними фінансовими установами. Найчастіше такі обчислення потребують багато часу працівників, оскільки проводяться або вручну, або з використанням програми Excel.

Щоб громади могли щоденно отримувати інформацію про надходження бюджету за старостинствами та платниками, компанією «ЦІАТ» створено можливість формування звітності за територіальною ознакою (старостинством) у модулі «Аналіз доходів в розрізі платників».

Використовуючи даний модуль, Ви можете в будь-який момент часу отримати інформацію про доходи за старостинствами та платниками як у вигляді щоденних, так і згрупованих, за місяцями, надходжень бюджету.

В рамках проекту "Е-рішення для громад", котрий реалізовується Центр Розвитку Інновацій - Center for Innovations Development за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, більше 40 ОТГ одержали можливість використання модулю "Аналіз доходів бюджету в розрізі платників податків" та вже сьогодні використовують надані ним можливості для щоденного аналізу надходжень бюджету ОТГ.