Консультативний захід на тему результативних показників за участі органів місцевого самоврядування

 

21 лютого 2024 року в рамках Проєкту «Ефективне бюджетування і бюджетний процес в органах місцевого самоврядування», який реалізовується Дослідницьким підприємством «Центр інформаційних та аналітичних технологій» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», відбувся захід, присвячений розробленню оновленого переліку показників за напрямами «Освіта» та «Соціальний захист і соціальне забезпечення». Ця зустріч продовжила серію консультативних заходів на тему результативних показників за участі органів місцевого самоврядування.

У заході взяли участь експерти Проєкту «Ефективне бюджетування і бюджетний процес в органах місцевого самоврядування», представники департаментів фінансів та профільних департаментів Київської міської ради, Миколаївської міської ради, Одеської міської ради, Дніпровської міської ради.

На заході представлено результати, висновки та рекомендації Аналітичного дослідження 20 громад-партнерок Проєкту щодо результативних показників ефективності бюджетних програм за напрямами «Освіта» та «Соціальний захист і соціальне забезпечення» та обговорено розроблений новий орієнтовний перелік результативних показників ефективності бюджетних програм за напрямами. Запрошені представники органів місцевого самоврядування надали свої відгуки та пропозиції.

Учасники висловилися за підтримку щодо долучення галузевих фахівців до розроблення показників ефективності бюджетних програм як спеціалістів, які можуть запропонувати більш розширені якісні показники оцінки ефективності бюджетних програм.

За результатами обговорень на основі наданих відгуків та пропозицій учасники заходу напрацювали низку нових показників ефективності бюджетних програм за напрямами «Освіта» та «Соціальний захист і соціальне забезпечення» з використанням досвіду фахівців профільних галузей фінансового департаменту Київської міської ради (КМДА), Миколаївської міської ради та Одеської міської ради.

Зоряна Філіповс, менеджерка Проєкту і комунікацій Проєкту «Ефективне бюджетування і бюджетний процес в органах місцевого самоврядування»; Олена Копняєва, начальниця відділу фінансів програм та установ соціально-культурної сфери департаменту фінансів Микол

На фото зліва направо:

Зоряна Філіповс, менеджерка Проєкту і комунікацій Проєкту «Ефективне бюджетування і бюджетний процес в органах місцевого самоврядування»; Олена Копняєва, начальниця відділу фінансів програм та установ соціально-культурної сфери департаменту фінансів Миколаївської міської ради; Олена Германович, головна спеціалістка відділу фінансів програм та установ соціально-культурної сфери департаменту фінансів Миколаївської міської ради; Анна Бондарь, провідна спеціалістка- начальниця планового відділу управління освіти Миколаївської міської ради.

 

Ця публікація здійснена за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Погляди авторів, викладені в цьому виданні, не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або уряду Сполучених Штатів Америки.