Апробація навчального курсу «Бюджетний процес в органах місцевого самоврядування» та представлення нового розробленого рекомендованого переліку результативних показників цільовим територіальним громадам Проєкту Житомирської області


Експерти Проєкту представили навчальний курс «Бюджетний процес в органах місцевого самоврядування» та навчальний посібник, що стане його основою. Також під час заходу обговорено найактуальніші теми та найбільш дискусійні питання щодо практичних аспектів бюджетування, що увійшли в навчальний курс.

Фахівці органів місцевого самоврядування підтримали необхідність включення в навчальний курс кращих практик бюджетування як прикладів вирішення актуальних питань у повсякденній діяльності.

Перший захід виявив важливість створення навчального курсу «Бюджетний процес в органах місцевого самоврядування». Оскільки часті зміни в законодавстві не завжди дозволяють фахівцям вчасно оновлювати свої знання, такий курс стає необхідністю для їхнього професійного розвитку.

Другою важливою темою заходу стало представлення розробленого нового рекомендованого переліку показників бюджетних програм у галузях «Освіта» та «Соціальний захист і соціальне забезпечення».

Фахівці цільових галузей розповіли про свій практичний досвід використання показників бюджетних програм, поділились особливостями, що наявні в їхніх громадах, та обговорили показники, які доцільно додатково включити в новий перелік показників бюджетних програм у зазначених галузях.

Вероніка Гарбар, керівниця Проєкту «Ефективне бюджетування та бюджетний процес на місцевому рівні».

На фото: Вероніка Гарбар, керівниця Проєкту «Ефективне бюджетування та бюджетний процес на місцевому рівні».

На фото: представники цільових громад Проєкту «Ефективне бюджетування та бюджетний процес на місцевому рівні» в Житомирській області.

На фото: представники цільових громад Проєкту «Ефективне бюджетування та бюджетний процес на місцевому рівні» в Житомирській області.

Василь Фомін, експерт з бюджетування, куратор територіальних громад Рівненської та Волинської областей; Світлана Знайко, експертка з бюджетування, кураторка територіальних громад Львівської та Полтавської областей; Тетяна Терещенко, керівниця сектору з ро

На фото: Василь Фомін, експерт з бюджетування, куратор територіальних громад Рівненської та Волинської областей; Світлана Знайко, експертка з бюджетування, кураторка територіальних громад Львівської та Полтавської областей; Тетяна Терещенко, керівниця сектору з роботи з місцевими бюджетами, експертка з бюджетування, кураторка громад Житомирської, Закарпатської та Полтавської областей; Сергій Гаращук, керівник Житомирського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Тетяна Терещенко, керівниця сектору з роботи з місцевими бюджетами, експертка з бюджетування, кураторка громад Житомирської, Закарпатської та Полтавської областей.

На фото: Тетяна Терещенко, керівниця сектору з роботи з місцевими бюджетами, експертка з бюджетування, кураторка громад Житомирської, Закарпатської та Полтавської областей.

Василь Фомін, експерт з бюджетування, куратор територіальних громад Рівненської та Волинської областей; Світлана Знайко, експертка з бюджетування, кураторка територіальних громад Львівської та Полтавської областей; Тетяна Терещенко, керівниця сектору з ро

На фото зліва на право: Василь Фомін, експерт з бюджетування, куратор територіальних громад Рівненської та Волинської областей; Світлана Знайко, експертка з бюджетування, кураторка територіальних громад Львівської та Полтавської областей; Тетяна Терещенко, керівниця сектору з роботи з місцевими бюджетами, експертка з бюджетування, кураторка громад Житомирської, Закарпатської та Полтавської областей.

Ця публікація здійснена за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Погляди авторів, викладені в цьому виданні, не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або уряду Сполучених Штатів Америки.