Консультативний захід на тему результативних показників за участі органів місцевого самоврядування

24-25 січня 2024 року в рамках Проєкту «Ефективне бюджетування і бюджетний процес в органах місцевого самоврядування», який реалізовується Дослідницьким підприємством «Центр інформаційних та аналітичних технологій» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», проведено консультативний захід на тему результативних показників за участі органів місцевого самоврядування.

У заході взяли участь експерти Проєкту «Ефективне бюджетування і бюджетний процес в органах місцевого самоврядування», представники департаменту соціальної політики Дніпропетровської міської ради, департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), управління фінансів охорони здоров'я та соціального захисту департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради, управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

На заході представлено результати, висновки та рекомендації Аналітичного дослідження 20 громадпартнерок Проєкту щодо результативних показників ефективності бюджетних програм за напрямами «Освіта» та «Соціальний захист і соціальне забезпечення».

Також представлено та обговорено розроблений новий орієнтовний перелік результативних показників ефективності бюджетних програм за напрямами «Освіта» та «Соціальний захист і соціальне забезпечення». Запрошені представники органів місцевого самоврядування надали свої відгуки та пропозиції.

За результатами обговорень на основі наданих відгуків та пропозицій учасники заходу напрацювали низку нових показників ефективності бюджетних програм за напрямами «Освіта» та «Соціальний захист і соціальне забезпечення».


На фото зліва направо: група експертів Проєкту; Інна Янчук, заступниця начальника відділу бухгалтерського обліку планування та звітності управління освіти і науки Тернопільської міської ради; Світлана Тимошенко, заступниця директора департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради; Вʼячеслав Зубенко, експерт з питань бюджету Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

 
                                                                                                   
 
 
На фото зліва направо: Олена Травʼянова, заступниця начальника управління – начальниця відділу фінансів установ освіти КМДА; група експертів Проєкту; Інна Янчук, заступниця начальника відділу бухгалтерського обліку планування та звітності управління освіти і науки Тернопільської міської ради; Світлана Тимошенко, заступниця директора департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради.
 
 

На фото зліва направо: Сергій Гарбар, директор Дослідницького підприємства «Центр інформаційних та аналітичних технологій»; Ярослав Тищенко, начальник управління фінансів охорони здоров'я та соціального захисту департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (КМДА); команда експертів Дослідницького підприємства «Центр інформаційних та аналітичних технологій»; Нона Прокопчук, начальниця управління фінансово-економічної діяльності – головна бухгалтерка департаменту соціальної політики Дніпропетровської міської ради; Оксана Сушко, заступниця начальника управління фінансово- економічної діяльності – головного бухгалтера департаменту соціальної політики Дніпропетровської міської ради; Юлія Остріщенко, експертка Проєкту в галузі соціальної політики.

 

Ця публікація здійснена за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Погляди авторів, викладені в цьому виданні, не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або уряду Сполучених Штатів Америки.